Buiten genieten

 

Rimburg ligt in het prachtige Wormdal. In de hellingbossen en langs het riviertje de Worm kunt u heerlijk wandelen.

Het uitgebreide fietsroutenetwerk en de mooie autoluwe veldwegen nodigen uit om het landschap te beleven en de pittoreske Nederlandse én Duitse dorpjes te bezoeken. Het beschermde dorpsgezicht en de prachtige natuur vormen ook de ideale coulisse voor een tochtje met paard en koets. Kinderen kunnen heerlijk buiten in het bos spelen of naar een van de overzichtelijke speeltuinen in de directe omgeving. 
We helpen u graag om de mooiste plekken in onze omgeving te ontdekken! 

Lekker landelijk

In de lente, zomer en herfst staan er een aantal drachtige runderen op de weilanden achter ons huis en de vakantiewoning. 
Zij zorgen er samen met ons voor dat het schitterende landschap behouden blijft met zijn poelen, hoogstamboomgaarden, meidoornhagen en knotbomen. Onze twee pony's helpen ook een beetje mee. 
Samen met het IVN Ubach over Worms zorgen we ervoor dat de gemengde bossen en holle wegen een lustoord zijn voor wandelaars.
Rimburg en zijn omgeving worden niet voor niets de PAREL van Landgraaf genoemd! 

Afbeelding
Voor impressies van Rimburg en haar directe omgeving kunt u kijken op de website www.brokkelze.nl

 

 

De ideale wandel- en fietsomgeving

In Rimburg zijn diverse wandelingen en fietstochten te maken. Enkele zijn gemarkeerd met paaltjes en bordjes. 
We hebben kaarten en wandel- en fietstochten voor u klaar liggen. We adviseren u graag over de mogelijkheden. 
Een aantal routes kunt u vooraf al downloaden via de site www.rimburg.nl 
Ook kunt u meer specifieke (natuur)kennis over onze wijde omgeving en routes vinden op de site www.eifelnatur.de

  • www.brokkelze.nl website van een inwoner van Rimburg met veel foto's van de omgeving etc.
  •  

 

Bezienswaardigheden en attracties in de omgeving

Rimburg is centraal gelegen voor alle attracties in Parkstad en de omgeving van Heinsberg en Aken. Rimburg is letterlijk een Ringburcht dit door de oorsponkelijk dubbele ring van water om de burcht, ligt aan de oever van de Worm, hier de grensrivier met Duitsland.

De oude kern is een beschermd dorpsgezicht en kent een lange voorgeschiedenis. De Romeinse heerweg Keulen - Heerlen Boulogna Sur Mer kruiste hier de Worm.

Het dorp bestaat uit ongeveer 320 huizen en is omgeven door hellingbossen aan Nederlandse en Duitse zijde met een gevarieerd bomenbestand. Vanuit Rimburg zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen en mooie fietstochten te maken. Men kan wandelen over de holle wegen van beboste heuvelranden, in het lieflijke dal van de Worm, het Rimburgerbos of in de nabij gelegen unieke en veelzijdige natuurgebieden Groene Long, Strijthagen, Brunssummerheide en Teverense heide. Naast de enorme variatie in het landschap (heide, bossen, venen en vennen) is er grote verscheidenheid aan diersoorten.


Of u nu een dagje naar de mooiste kleine dierentuin van Nederland wilt; naar het discovery center Continium; jaarrond de ski's of snowboards wilt onderbinden bij Snowworld; het prachtige kasteel Hoensbroek wilt bezoeken; of van de monumenten en winkels in Heerlen of Aken wilt genieten.

Ook voor kleinschalige uitstapjes zijn legio mogelijkheden. In het 'Nah-erholungsgebiet' van Übach-Palenberg kunt u midget-golven, waterfietsen, van live-muziek in het park genieten of in de (gratis) speeltuin spelen. 
Het Willy-Dohmen park is een aanrader voor mensen die van Rhododendrons, rozen, hortensia's en gebeeldhouwde stenen houden. 
Het binnen en buiten zwembad van Übach-Palenberg is gegarandeerde ontspanning voor klein en groot. 
Bezoek ook eens het prachtige kloostercomplex van Rolduc in Kerkrade of het gerestaureerde glaspaleis in Heerlen.

Ook is er geregeld een bijzonder evenement in ons dorp of in de omgeving.Het koetsen en traktoren treffen in augustus.Een Romeins feest in augustus 2014 in Rimburg, Pinkpop en Pinkpop Classic in Landgraaf, de fietsklassieker Limburgs Mooiste door Zuid-Limburg etc..

 

Het uitgebreide (grensoverschrijdende) fietsroutenetwerk en de mooie veldwegen nodigen uit om het landschap fietsend te beleven en de omliggende dorpen te bezoeken.

Kortom: een ideale wandel- en fietsomgeving.

Rimburg is centraal gelegen voor alle attracties in Parkstad en omgeving.

Adembenemend en mooi, staat deze regio bekend om haar recreatieve groengebieden en bruisende toeristische activiteiten. Geniet van groene, historische en culturele rijkdommen. In Park Gravenrode, een 700 hectare groen gebied tussen Kerkrade en Landgraaf bevinden zich inmiddels al tal van grote attracties en bezienswaardigheden. Zo is er de mooiste kleine dierentuin van Nederland, Gaia Park Kerkrade Zoo. Verder SnowWorld, waar u het gehele jaar kunt genieten van de wintersportsfeer. Op de voormalige mijnberg kunt u via de trap met circa 500 treden omhoog klimmen en genieten van een prachtig uitzicht. Daarnaast zijn de stoomtrein en Megaland (waar onder meer het jaarlijks terugkerende Pinkpopfestival wordt gehouden) in het gebied verankert.